Schilderwerk

Regelmatig onderhoud is van groot belang om de conditie van het houtwerk van uw woning in goede staat te houden en kan veel onnodige kosten voorkomen.
Hoe vaak onderhoud moet worden gepleegd is afhankelijk van uw woonomgeving en de weersomstandigheden.

Wanneer de kwaliteit van het huidige schilderwerk terug loopt, kijken wij graag samen met u welke werkzaamheden noodzakelijk zijn om uw pand weer in goede staat terug te krijgen.
In overleg met de klant wordt er altijd gekozen voor de beste en meest duurzame oplossing.

Wij werken alleen maar met kwalitatief hoogwaardige producten, om ons doel: een zeer fraai eindresultaat, met een hoge duurzaamheid te verkrijgen.

Houtrot reparatie

De laatste jaren is er veel veranderd in het onderhoudsschilderwerk. Werden vroeger de kozijnen geheel vervangen, tegenwoordig kan het hout ook (gedeeltelijk) gerenoveerd worden met behulp van 2-componenten reparatie middelen. Hiermee kan een goede reparatie plaatsvinden en is gehele vervanging niet nodig. Mocht er toch vervanging nodig zijn, kunnen we een betrouwbare timmerman voor u inhuren om deze werkzaamheden uit te voeren.

In de fotoserie kunt u zien hoe zo’n reparatie uitgevoerd wordt en het uiteindelijke resultaat van het schilderwerk.

6% BTW regeling

Het schilderen van woningen ouder dan 2 jaar valt met ingang van 15 september 2009 onder het 6%-tarief. In het begrotingsakkoord van 26 april 2012 is opgenomen dat het lage BTW tarief gehandhaafd zal blijven.

Om te beoordelen of een woning al dan niet ouder is dan 2 jaar is bepalend de begindatum van het bouwjaar van de woning volgens de gemeentelijke administratie volgens de Wet Waardering Onroerende Zaken.

Met de term woningen wordt aangeduid dat dit tarief alleen van toepassing is op het schilderen en stukadoren van woningen ouder dan 2 jaar die door particulieren worden bewoond. Het schilderen en stukadoren van bedrijfsgebouwen en -ruimtes, blijft belast met het 21%-tarief.
NB: Het leveren en plaatsen van glas valt niet onder de 6% regeling.


Foto’s Schilderwerk

Schilderwerk bedrijfspanden

Spuitwerk